banner9
Post a Comment Print Share on Facebook
Featured Enfield Brexit UK London Real Madrid
banner6

reads.

Kalp hizasında şükran

Şükran dudaklardan kalbe indiğinde hayatımızda aklımıza gelmeyen kapılar açılmaya başlar. Sonsuzluk adeta iş birliğine başlar.

Hayatımızda herşey yolunda giderken şükretmek kolaydır, istedigimiz yönde gitmeyen şeyler olduğunda da aynı teslimiyet ve şükran duygusu içinde olmak kolay olmasada, duygu, düşünce, niyetlerimiz, attığımız adımlar ve içinde olduğumuz frekans ile bu gerçekleri yarattığımizı hatırlamak bize yardımcı olacaktır. Her deneyim içinde hediyesiyle hayatımızdadır. Durumlardan, koşullardan bağımsız olup, niyet bütünün hayrı olduktan sonra hayata duyulan şükran duygusunun derinliği artacaktır.

Yarattığımız eserlere sahip çıkıp, hoşumuza gitmeyen yönleriyle kucaklaşıp, farklı yönde adımlar atmak bizim elimizdedir. Hayatımızda yanlış giden birşey olduğunda, bunu ben nasıl yaratmış olabilirim deriz. O anda tertemiz bir sayfa açıp, bu bomboş sayfaya neyi yansıtıp neyi yansıtmiyacağımızın seçimi bize aittir.

Sevgi, şevkat, merhamet, şifa. huzur, mutluluk, barış, ahenk mi? Yoksa kaygı, yargı, hoşnutsuzluk, şikayet, alınganlık, beklenti, suçlu arama mı? Sahip olduklarımiz için şükran duygusu beraberinde hayati bütün değerleriyle yaşayacak sağlığida beraberinde getirecektir. Şükür ve takdir insanı sağlikli yapar.

Sağlık problemlerimiz olduğunda sürekli olarak elde olan hastaliğa odaklanmak gayet insani bir tepki olsada, en etkili reçete şükretmektir. Her gün sağlıklı organlarımız için şükretmek, değer vermek, sağlıklı, mutlu günlerimizden resimlerimizi görebileceğimiz bir yere asmak, komedi filmleri izlemek, bizi mutlu eden dostlarla vakit geçirmek, doğaya çıkmak, kendi kendimizle konuşurken bile pozitif bir dil kullanmak etkili olacaktır. Eleştirel bir dil yapınız varsa farkedin ve pozitife çevirmek için gayret gösterin. Gün sonunda geçirdiğimiz güne bir göz aıip, bize ilham veren, yureğimize dokunan kişileri, olayları düşünmek günü pozitif bir alanda bititrmemize yardimcı olacaktır. Sabahları şükür listemize göz atmak, akşamları gün içinde pozitif hissettiklerimizi gözden geçirmek şükürdarlık yolunda emin bir adımdır. En zor koşullarda bile değiştirme ve iyileştirme gücüne sahibiz. Yeter ki inanalım ve kararlı olalım.

Biz şükrettikçe, takdir edip, değer bildikçe, şükrettiklerimize odaklandıkça, şükredeceklerimiz artacaktır.

Sağlık insan oğlunun en büyük nimetidir.

Kelimeler kalpten döküldüğnde, kalp dillenmeye basladiginda ortaya çıkan özümüzdür. Yürekte ki sevgi, şükran, huzur duygularına odaklandiğımızda, "AMA"lardan, "KEŞKE"lerden uzak, herşeyin mümkün olduğu alanda yaratıcılığımız devreye girer.

Her an şifalanmanız dileğiyle, sonsuz sevgi ve saygılar,

Fulya Simavi

www.fulyasimavi.com

Son Söz

Boğazından lıkır lıkır geçen

Şu suyun kıymetini bil

Nedir ki bu mavilik deme

Pencereden görebildiğin kadar

Göğün kıymetini bil

Kıymetini bil çiçek açmış bademin

Güneşli odanın çamurlu sokağın

Beyazın siyahın yeşilin

Pembenin kıymetini bil

Dirilik öyle bir şey yürekte

Sevinçle çırpınır

Kavak yelleri eser insanın başında

İnsanoğlu kızar öfkelenir savaşır

Halk için girişilen savaşta

O korkulu sevincin

Öfkenin kıymetini bil

Bil ki bu

Budur işte

Güneş yalnız dirileri ısıtır

Güneşin kıymetini bil.

Oktay Rıfat Horozcu

Avatar
Your Name
Post a Comment
Characters Left:
Your comment has been forwarded to the administrator for approval.×
Warning! Will constitute a criminal offense, illegal, threatening, offensive, insulting and swearing, derogatory, defamatory, vulgar, pornographic, indecent, personality rights, damaging or similar nature in the nature of all kinds of financial content, legal, criminal and administrative responsibility for the content of the sender member / members are belong.