banner9
Post a Comment Print Share on Facebook
Featured biometric residence permits London UKVI account eVisa Russia
banner6

reads.

İngiltere'ye 'Afganistan' suçlaması

BBC'nin ele geçirdiği belgeler Afganistan'daki İngiliz askeri güçlerinin yaklaşık 85 kişiyi kanunsuz bir şekilde alıkoyduğuna işaret ediyor. Alıkonulan sekiz Afgan erkeği temsil eden İngiltere'deki bir grup avukat müvekkillerinin 14 aya kadar varan bir süreyle suçlama olmaksızın tutulduklarını söylüyor. Avukatlar, Afganistan'daki İngiliz üslerinden Camp Bastion'daki bu uygulamayı ABD'nin Guantanamo tutukluluk merkeziyle karşılaştırıyor ve İngiltere yüksek mahkemesinden bu kişileri serbest bırakmasını talep ediyor. İngiliz savunma bakanlığı ise yaptığı açıklamada Afganistan'daki gözaltıların BM mandası altında yasal olduklarını savunuyor.

Afganistan'daki İngiliz güçlerinin, Birleşmiş Milletler kuralları çerçevesinde şüphelileri 96 saat süresince gözaltına alma hakları bulunuyor.

Ancak, olağanüstü durumlarda şüphelilerin sorgu için daha uzun süre tutulmaları da söz konusu olabiliyor.

BBC'ye bilgi veren avukatlar ekibi ise müvekkillerinin tutulma sürelerinin 8 ila 14 ay arasında olduğunu belirtiyor.

İngiliz Savunma Bakanlığı gözaltındaki kişilerin kötü muamele görecekleri kaygısıyla Afgan yetkililere teslim edilmediğini savunuyor.

bbc türkçe

Avatar
Your Name
Post a Comment
Characters Left:
Your comment has been forwarded to the administrator for approval.×
Warning! Will constitute a criminal offense, illegal, threatening, offensive, insulting and swearing, derogatory, defamatory, vulgar, pornographic, indecent, personality rights, damaging or similar nature in the nature of all kinds of financial content, legal, criminal and administrative responsibility for the content of the sender member / members are belong.